RAUKs årliga vinterbal

Vinterbal med röd detalj till Alla hjärtansdag. Arligen hålls en vinterbal i riddarhuset, arrangerat av RAUK. Samtliga medlemmar av RAUK från 18 till 35 år är inbjudna att delta i de festligeheter och evengemang som vanligtvis sker under helgen tillsammans med de fåtal internationella gäster som tagit sig till vackra Stockholm. I år bestämde min syster Sofie och jag att vi skulle ta del i detta.

Jag bor i Nederländerna och ser alltid fram emot en orsak att åka till Stockholm, en bal på ”slottet” är en väldigt god anledning anser jag! Planet lyfte från Schipol, Amsterdam, något försenat på fredagskvällen och tyvärr hann jag inte delta vid middagen tillsammans med internationella gäster och svenska värdar. Under lördagen besökte vi riksmuseumet och rundvandrade i gamla stan, vi drog oss tidigt tillbaka för att vila och förbereda inför kvällens bal. Enligt tradition planeras RAUKs årsmöte i samband med vinterbalen och detta år var inget undantag. Kl.18.00 öppnade ordförande mötet och drygt en timma senare avslutades det. Eftersom jag inte är hemma så ofta trots allt, valde jag att spendera denna dryga timma tillsammans med min syster. Tillsammans tog vi en drink i gamla stan i sällskap av min gode vän Eduard Stratenus, även han hitflugen från Nederländerna, och min precis nyblivna vän Ylva Skoogberg.

Själva balen började med en tre rätters meny och återföljd av dans enligt danskorten som utdelats vid borden. Riddarhuset bjuder till tradition och första dansen var självklart vals med många par dansandes över det ännu kalla stengolvet i entren. Jag och Sofie dansande till all musik som DJ:n spelade och vi umgicks med gamla som nya vänner långt in på natten. När det väl var dags att lämna riddarhuset såg jag redan fram emot nästa dag då de flesta av oss skulle äta brunch tillsammans och för dem som skulle lämna Stockholm tidigt var jag lovad ett kärt återseende.

Skrivet av Sarah Linnea Toll

f.v. Sofie Louise Toll, Sarah Linnéa Toll, Eduard Stratenus (NL) och Ylva Skoogberg (SW)